OUDERPORTAAL


Klik hier voor de handleiding van het ouderportaal. 

Sinds enkele jaren gebruiken we ouderportaal van BasisOnline. BasisOnline zijn de vormgevers voor de website en hebben tevens het ouderportaal ontwikkeld. Nagenoeg alle ouders zijn inmiddels toegevoegd aan het ouderportaal en hebben inloggegevens ontvangen. Heeft u geen inloggegevens of bent u deze kwijt? Neem dan contact met ons op. Er zijn twee manieren om in het ouderportaal te komen. Dat kan via de Ouderportaal app van BasisOnline of via ouders.basisonline.nl. Er zijn echter wel verschillen in gebruik. In dit schrijven hier meer informatie over.

Gebruik van de website
De app is handig in gebruik maar bevat niet alle informatie die er op het ouderportaal te vinden is, zoals bijvoorbeeld de boekenkast of de gesprekkenplanner. Daarom is het erg belangrijk om regelmatig in te loggen via de website: ouders.basisonline.nl. Via deze website is alle informatie beschikbaar.

De boekenkast
De boekenkast wordt gevuld door de groepsleerkracht. In de boekenkast (die u dus alleen via de website kunt openen) ziet u mappen met daarin (nieuws)brieven of andere gegevens die voor de groep van belang zijn. Dit kan betrekking hebben op de inhoud van een methode, een overzicht van data voor spreekbeurten, etc. Mist u informatie in de boekenkast of heeft u tips? Mail dan de groepsleerkracht.

Informatie voor de groep
Ook wij worden steeds handiger in het gebruik van het ouderportaal en selecteren inmiddels bij het plaatsen van berichten voor welke groep het bericht van toepassing is. In het ouderportaal van bijvoorbeeld groep 3 zijn alleen nieuwsberichten en fotoalbums beschikbaar die van toepassing zijn op deze groep of algemeen zijn en dus voor alle groepen gelden.

Meldingen ontvangen
Bij het plaatsen van belangrijke mededelingen of nieuwsberichten kiest de leerkracht voor het sturen van een pushbericht. Deze notificaties (meldingen) komen dan als melding binnen in de app op een mobiel toestel en is zichtbaar in het startscherm van het toestel. Niet alle berichten of mededelingen moeten direct worden gezien. Deze ziet u dan alleen als u de app opent. Het is mogelijk om notificaties uit te schakelen. Ga daarvoor naar de app en klik in het menu onderaan op het moersleuteltje en geef aan of u notificaties wilt ontvangen.

Gegevens up-to-date
Als ouder kunt u zelf de persoonsgegevens aanpassen via de website ouders.basisonline.nl . Dit betekent dat het belangrijk is om wijzigingen van telefoonnummers of adresgegevens niet alleen per mail door te sturen naar de leerkracht, maar dit ook in de omgeving van het ouderportaal te wijzigen. Zo wordt u bijvoorbeeld ook op het juiste nummer gebeld als uw kind ziek is.

Hulp nodig?
Er hebben al verschillende ouders kunnen helpen met vragen over het ouderportaal. Zijn er onduidelijkheden of vragen over het gebruik of mist u informatie? Neem dan gerust contact op met de groepsleerkracht of met Daniëlle Wijnen. Loop na schooltijd even binnen of stuur een mailtje. Geen enkel probleem, wij willen graag helpen en kunnen het gebruik zo beter afstemmen.

Feedback
Het ouderportaal is een prachtig middel om in de wereld van digitale media (waar overigens aanstaande dinsdag 20 oktober een interessante ouderavond voor gepland staat) op de hoogte te blijven van schoolse zaken. Dit vraagt van ouders en leerkrachten een actieve inbreng in deze informatievoorziening. Leerkrachten worden uitgedaagd actief te blijven en dit communicatiemiddel juist in te zetten. Ouders krijgen een actievere rol in het zelf kunnen voorzien van de informatie die zij nodig hebben. We willen graag samen met u deze wisselwerking blijven verbeteren. Daarom ontvangen we graag feedback. Heeft u tips, werkt er iets niet naar behoren, zijn er opmerkingen, etc. Dan horen we het graag.

Contact? Danielle Wijnen (d.wijnen@spovenray.nl).