PROJECTEN

Op deze pagina kunt u meer lezen over de diverse projecten waar wij op school aandacht aan besteden.
Onder het project vindt u een korte uitleg. Door te klikken op de naam van het project kunt u hier meer over lezen.

Mediatoren
Ook schooljaar 2017-2018 zijn er leerlingen uit groep 7 en 8 mediator. Die kinderen zijn opgeleid tot mediator door de intern begeleider, juf Ingrid. Klik hier voor meer informatie. 

VEBO-school (veilig verkeer)
Basisschool Coninxhof heeft in 2011 als eerste school in Venray het verkeersveiligheidlabel gekregen. Daarmee voldoen we aan het VEBO-convenant. Dit betekent dat we financiering krijgen om ons nog meer te richten op verkeersveiligheid.

Gruiten-school
Sinds schooljaar 2009-2010 mogen wij Coninxhof officieel een Gruiten-school noemen. Dit betekent dat we aandacht besteden aan gezond eten en het eten van fruit of groenten in de pauze. In schooljaar 2017-2018 zullen wij weer deelnemen aan EU-schoolfruit. Scholen die meedoen met EU-Schoolfruit ontvangen 20 weken gratis 3 stuks groente/fruit per leerling per week. De school maakt dan ook gebruik van de EU-Schoolfruit-lessen en materiaal voor het digibord. 

Muziek in de klas
En keer per week krijgen de kinderen uit groep 4 en 5 'Muziek in de Klas'. 'Muziek in de Klas' is een tweejarige cursus die gegeven wordt door een docent van het Kunstencentrum Jerusalem.

Thema's en workshops
Op school werken wij met diverse thema's en workshops waarbij zowel leerlingen als leerkrachten enthousiast mee aan de slag gaan.