Nieuwsbericht (week 02)

13-01-2022
Herinnering m.b.t. 14 januari a.s.
Zoals u voor de vakantie heeft kunnen lezen is er morgen (vrijdag 14 januari) geen studiedag, maar een normale lesdag voor alle leerlingen.

Nieuwe versie beslisboom
In de digitale boekenkast Corona staat de actuele versie van de Coronarichtlijnen.

Sportend en proostend het nieuwe jaar in! 
Wat ontzettend fijn dat we weer allemaal op school mogen zijn en dat aan het begin van een nieuw jaar. We wilden dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom hebben we samen gesport en geproost om het nieuwe jaar goed en gezond te starten! Onder leiding van Fieke, Noah en Robin hebben we met de hele school fanatiek bewogen op het enige echte Coninxhof-lied. En omdat we vinden dat alle leerlingen extra in het zonnetje gezet mogen worden en wij zo blij zijn dat we weer open zijn, hebben alle leerlingen het enige echte Coninxhof Krijt ontvangen! Daar hangt een toffe uitdaging aan vast!  En er is natuurlijk geproost in de klas op het nieuwe jaar. 

1641981758843 (1).jpg

Stoepkrijt-actie
Alle kinderen zijn uitgenodigd om de komende weken een mooie, gekke, creatieve of grappige stoepkrijttekening te maken en deze in te sturen. Zo zijn we lekker buiten aan het spelen, want 'bewegen is gezond', én maken we de stoepen en straten in Veltum en Venray nog kleurrijker. Op Coninxhof is ieder kind natuurlijk kleurrijk. Een mooie actie dachten we zo! Ook leerkrachten doen mee met deze stoepkrijt-wedstrijd. Natuurlijk zijn er ook prijzen te winnen. Stuur jouw stoepkrijt tekening vóór 1 februari op naar info@coninxhof.nl en misschien win jij wel een mooie prijs! De foto's zullen we delen op ouderportaal en social media. 

2122.jpg

Borrelplankje
Een leuk gesprek in groep 1-2 na het proostmoment in de klas... 
Kleuter: "Wanneer gaan we het plankje eten?"
Juf: "Plankje eten? Wat bedoel je?"
Andere kleuter: "Juf,  ik denk dat zij het borrelplankje bedoelt. Wanneer gaan we na het proosten van het borrelplankje eten?"
Dat er dit jaar maar veel moois mag gebeuren waar we op kunnen proosten. Mét borrelplankje. 

Toetsweken
In de week van 17 en 24 januari staan de toetsweken gepland. In deze weken zullen er in de groepen 3 t/m 8 een aantal CITO toetsen afgenomen worden. We hebben ervoor gekozen om deze toetsen toch af te nemen omdat we graag de ontwikkeling van de leerlingen willen volgen. Daarnaast gebruiken we de toetsresultaten om onze lesstof verder af te stemmen. Wanneer er in de klas een toets wordt afgenomen, is voor de leerlingen die thuis zijn vanwege quarantaine, niet mogelijk om via Meet online aanwezig te zijn. Op de momenten dat er niet getoetst wordt kunnen de leerlingen, zoals gebruikelijk, de les in de klas volgen via Meet.  

Autometafoor - tips voor thuis
auto.JPG