Nieuwsbericht (week 44)

04-11-2021
Herhaalde oproep m.b.t. oortjes
We zijn op zoek naar eenvoudige oortjes (koptelefoons) die we kunnen gebruiken bij de chromebooks in de groepen 3 t/m 8 (zie afbeelding). Dit zijn vaak oortjes die je bij een nieuwe telefoon krijgt en wellicht niet altijd gebruikt worden en in de kast blijven liggen. De oortjes blijven eigendom van het kind en worden niet uitgewisseld i.v.m. hygiëne. Heeft u wellicht meerdere oortjes, dan zijn deze natuurlijk ook welkom zodat we voor meerdere leerlingen deze kunnen gebruiken. 

Studiedag 9 november
Dinsdag 9 november heeft het team een studiedag en zijn alle leerlingen vrij. Deze dag gaan we aan de slag met het signaleren bij meer- en hoogbegaafdheid en onze rapporten en startgesprekken. 

studie.JPG

Sinterklaasfeest 2021
Een spannende tijd breekt aan want Sinterklaas komt weer naar Nederland en wel op zaterdag 13 november. Ook wij zullen op school hieraan tijd besteden. In de groepen 1 t/m 4 wordt gewerkt met het Sinterklaaspakket dat bij het Sinterklaasjournaal hoort. We willen u dan ook vragen om dagelijks het Sinterklaasjournaal te kijken. Op 3 maandagen zullen we met alle kinderen van de school samen gaan kijken naar het Sinterklaasjournaal in de aula. Ook verwachten wij dat Sinterklaas de schoen op school zal gaan vullen en daarom willen we u vragen om een (oude) schoen van uw kind, die voorzien is van de naam aan uw zoon/dochter, mee te geven op uiterlijk maandag 15 november. Deze schoen blijft een tijd op school. Op woensdag 1 december zal Sint onze school bezoeken. I.vm. afspraken binnen SPOV rondom Corona zullen de kinderen Sint binnen in de aula ontvangen. In de bovenbouw zijn vandaag de lootjes voor de surprise getrokken. Uw zoon/dochter uit de bovenbouw ontvangt een uitleg hierover.

De auto metafoor - tips voor thuis

auto.JPG

Fruitbakjes

Vrijwel dagelijks blijven er fruitbakjes liggen op school of op het plein. We verzamelen de bakjes in de zwarte mand in de hal bij de gevonden voorwerpen. Veel bakjes zijn niet voorzien van naam. Wilt u het fruitbakje van uw kind(eren) voorzien van naam? Dan zien wij ook sneller van wie ze zijn. De fruitbakjes blijven tot de kerstvakantie op school, daarna ruimen we op wat er nog blijft liggen. Is uw keukenla met plastic bakjes wel erg leeg thuis? Loop dan eens na schooltijd binnen en kijk gerust of er bakjes op school zijn blijven liggen. 

ICT, wetenschap en techniek in het onderwijs
SPOVenray heeft een unieke manier ontwikkeld om ICT, Wetenschap en Techniek een goede plek te geven in het onderwijs. Stijn Hendriks en Ted Lenssen leggen in een video uit hoe we dat vormgeven. Ook geven ze een rondleiding in het Xpeditielab. Het Xpeditielab is een leeromgeving gevestigd in het Raayland College waar de leerlingen van SPOVenray op bezoek komen om aan de slag te gaan met techniek in de breedste zin van het woord. De video duurt ongeveer een kwartiertje en daardoor krijgt u een goed beeld van het Xpeditielab en onze unieke werkwijze om ICT, Wetenschap en Techniek te onderwijzen aan onze leerlingen, uw kinderen. 
De link naar de video vindt u hier: https://www.youtube.com/watch?v=KLhN-z2KX_0&t=16s 
Meer informatie vindt u op www.xpeditielab.nl 

techniek.JPG

XpeditieBieb
BiblioNu organiseert binnenkort bijeenkomsten samen met XpeditieLab van SPO Venray: ontdek de wereld van de toekomst en maak kennis met wetenschap en techniek. In de bijlage vindt u alle informatie.