Nieuwsbericht (week 28)

15-07-2021
Jaarovergang ouderportaal
Volgende week wordt de jaarovergang van ouderportaal uitgevoerd. Omdat u dan wellicht geen toegang meer hebt tot de fotoalbums raden wij u aan - als u foto's van schooljaar 2020 - 2021 wilt downloaden - dit vóór maandag 12 juli a.s. te doen.  

Inleveren van rapportklappers
Wilt u er s.v.p. voor zorgen dat de rapportklappers voor woensdag 21 juli a.s. weer terug zijn op school. 

Vrijwilligers gezocht!
Komend schooljaar willen we graag een klein groepje kinderen uit de bovenbouw extra uitdaging bieden door bijvoorbeeld het aanleren van een vreemde taal (Spaans - Italiaans...), bridge of schaken. We denken aan ouders, opa's en/of oma's die elke week anderhalf uur hier voor vrij willen en kunnen maken. Indien gewenst zou dit ook één keer in de twee weken kunnen zijn. Voor aanmelden of het verkrijgen van meer informatie kunnen jullie contact opnemen met juf Hanneke (h.klomp@spovenray.nl).

taal.JPG

Uitnodiging klankbordgroep hoogbegaafdheid
Heeft u goede ideeën over hoe het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen beter kan worden? Meld u dan aan voor de klankbordgroep hoogbegaafde leerlingen in Noord-Limburg, zie bijlage!

Leesplezier in de zomervakantie
De zomervakantie staat voor de deur. Geniet u ook altijd zo van een boek of tijdschrift in een hangmat, lekker in de tuin, bij het zwembad of op het strand? Voor kinderen op de basisschool is het heel fijn en belangrijk om ook tijdens de zomervakantie lekker te lezen. Lezen is namelijk een vaardigheid die door te doen op niveau blijft en vooral doorgroeit. Wist u dat elke dag 15 minuten (voor)lezen voor wel 1000 nieuwe woorden per jaar zorgt?
Hoe kunt u het lezen tijdens de zomervakantie stimuleren?
  • Geef het goede voorbeeld. Laat zien hoe leuk het lezen van een (kinder)boek is, praat erover, deel ervaringen en enthousiasmeer.
  • Lees voor, ongeacht de leeftijd. Het is genieten om heerlijk te kunnen luisteren naar geweldige verhalen.
  • Zorg voor een fijn aanbod aan kinderboeken. Ga samen naar de bibliotheek, de boekhandel of lees digitaal via een app.
  • Lange rit voor de boeg? Luister een luisterboek en verdwijn zo samen in een verhaal.
  • Hieronder delen we graag enkele ideeën met u om thuis heerlijk te lezen:    
  • Via de leerkrachten ontvangen jullie een link waarmee je in de vakantie elke week digitaal een hoofdstuk van een spannend verhaal krijgt. Niet zomaar een verhaal: nee een verhaal waar de meester/juf, de directeur en onze conciërge een rol spelen. Meld je snel aan als je de link ontvangt! Het is helemaal gratis!
  • De bibliotheek is gratis voor kinderen tot 18 jaar. Daarnaast is de app 'online bibliotheek' gratis te downloaden en zijn gedurende de zomer alle jeugdboeken gratis toegankelijk voor alle kinderen (ook zonder abonnement) via boek een trip: https://www.jeugdbibliotheek.nl/boekntrip.html
  • De IJsselgroep heeft vele boekentips bij elkaar gezet, deze zijn allemaal ook te vinden in de online bibliotheek: https://www.ijsselgroep-pdij.nl/images/Blog/Zomerlezen/boekentips_zomervakantie.pdf
We wensen jullie veel leesplezier!

lezen.JPG

De nieuwe onderwijsassistenten stellen zich voor
Beste ouders/verzorgers, 
Graag wil ik me even voorstellen. Ik ben Sascha Vermeer, wonend in Meterik, en moeder van 2  jongens. Ik ga vanaf het nieuwe schooljaar met veel enthousiasme aan slag als onderwijsassistent binnen Coninxhof. Je zult me komend jaar vooral tegenkomen bij groep 4. Voorheen ben ik werkzaam geweest in de kinderopvang en heb ik gewerkt als onderwijsassistent bij verschillende scholen in Horst aan de Maas, het laatste jaar heb ik verschillende vervangingen uitgevoerd binnen SPOVenray. Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging!  
Hopelijk tot snel! 
Sascha Vermeer

sascha.PNG
 

Beste ouders en kinderen van basisschool Coninxhof,
Graag stel ik mij even aan u voor: Mijn naam is Els Haegens en sommige van u hebben mij wellicht al eens gezien op het schoolplein het afgelopen jaar. Het afgelopen jaar heb ik namelijk stage gelopen bij de kleuters. Ik woon in Venray samen met mijn man en zoon van 5 jaar. Naast het werk wandel ik graag en breng ik graag tijd door met mijn familie en vrienden.  Na de zomervakantie zal ik werkzaam zijn als onderwijsassistente in groep 3. Hopelijk maken we er met z'n allen een heel mooi en leerzaam jaar van. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in! Geniet allemaal van de zomervakantie en tot in het nieuwe schooljaar!

els.PNG

Jeugd kan meepraten over Carnaval bij D'n Hazekeutel

Jeugdvastelaovesvereniging D’n Hazekeutel is druk bezig om haar activiteiten te vernieuwen. Het afgelopen jaar is het bestuur van D’n Hazekeutel uitgebreid met veel nieuwe gezichten en er is nu een club van elf enthousiaste mensen die de ambitie hebben om de komende jaren alle onderdelen op te frissen en voor een breder (jeugdig) publiek toegankelijk te maken. Dit wil het bestuur heel graag doen in samenspraak met de jeugd van Venray en daarom is D’n Hazekeutel op zoek naar een club van 11 jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 18 jaar die mee willen denken, praten en ontdekken hoe de vernieuwing eruit gaat zien. Deze 11 worden onze belangrijkste adviseurs en we noemen hen dan ook onze Jeugdsenatoren, zoals de Pielhaas haar eigen Senatoren kent. Is dit iets voor jou, of voor (een van) jouw kinderen? Geef je dan snel op door een mailtje te sturen naar info@hazekeutel.nl

Venrayse Singelloop
In de bijlage treft u de informatiebrief over de zevende editie van de Venrayse Singelloop aan.

rennen.JPG

Agenda
31juli2021
Zomervakantie
01augustus2021
Zomervakantie