Nieuwsbericht (week 9)

04-03-2021
Rapporten en ouder-kindgesprekken
Vorige week zijn de rapporten mee naar huis gegaan. Het rapport-gespreksformulier plaatsen wij - vanaf 8 maart - voor de leerlingen van groep 3 t/m 7, net als de vorige keer, in Classroom. Zo kunt u en uw kind(eren) voorafgaand aan de ouder-kindgesprekken deze formulieren al bekijken en digitaal invullen. Hier komen we vervolgens in het ouder-kindgesprek op terug. We blikken ook terug naar de afspraken die gemaakt zijn tijdens het startgesprek. Het verslag van het startgesprek vindt u in de ontwikkelklapper. 
Om u meer tijd te geven om in te tekenen voor de ouder-kindgesprekken worden de uitnodigen voor de gesprekken van groep 1 t/m 7 hiervoor niet 19 maart maar 12 maart om 19.00 uur al verstuurd. De gesprekken vinden wederom plaats via MEET. De uitnodiging volgt via het mailadres van het kind. Zorgt u ervoor dat u samen op tijd klaar zit voor het gesprek? Houd de ontwikkelklapper tijdens het gesprek erbij. Intekenen voor het gesprek kan t/m zondagavond 14 maart. Daarna is intekenen niet meer mogelijk. Wacht niet tot zondagavond met intekenen voor het gesprek. Dan is er nog voldoende keuze in tijden en momenten. 
De ontwikkelklappers blijven voorlopig nog thuis. Zo heeft u alle informatie die nodig is voor de voorbereiding op het gesprek en tijdens het gesprek. Op 8 april gaan de gespreksformulieren van de ouder-kindgesprekken mee naar huis, deze dient u dan te ondertekenen. Na 8 april gaan de klappers weer mee naar school waar ze bewaard worden tot het volgende rapport. 
Nog even op een rijtje:
Vanaf 8 maart de gespreksformulieren voor groep 3 t/m 7 in Classroom. 
Vanaf 12 maart 19.00 uur kunt u zich inschrijven voor het ouder-kindgesprek. 
Dit geldt voor groep 1 t/m 7.
Op 8 april gaan de verslagen van het ouder-kindgesprek mee naar huis. Deze graag ondertekenen en met de klapper retour mee naar school. 
We kijken uit naar mooie gesprekken met elkaar. 

gesprek.JPG

Aanbieding team gezinscoaches Venray - online workshop moderne media
Graag willen wij jullie uitnodigen om deel te nemen aan de online workshop 'Moderne Media' verzorgd door Lei Seuren. Onze kinderen groeien op in een digitaal tijdperk vol met nieuwe mogelijkheden. Via het internet ligt de wereld letterlijk aan hun voeten. Internet biedt prachtige nieuwe mogelijkheden en kennis is met één druk op de knop onder handbereik. Niet alleen via een PC, laptop of tablet maar zeker ook met hun telefoon. 
Deze moderne media heeft echter ook een keerzijde met eventuele gevaren die op de loer liggen.  
Het kernwoord tijdens deze workshop is ‘bewustwording’. Je wordt meegenomen in een weg langs ervaringen, beelden en gegevens. Als ouder/ verzorger/ jongere word je aan het denken gezet en bewust gemaakt van de gevaren en de meerwaarde van de moderne media én je eigen aandeel daarin. Wil je hier graag meer van weten, geef je dan nu op.
Met vriendelijke groet,
team gezinscoaches Venray

media.JPG