Nieuwsbericht (week 37)

10-09-2020
Plusgroep
Op Coninxhof kunnen meer- en hoogbegaafde leerlingen deelnemen aan een plusgroep. Deze plusgroep komt 1x per week, 2 uur bij elkaar onder leiding van een plusgroep begeleider. We hanteren op dit moment geen vaststaande criteria voor toelating tot de plusgroep. Gedurende het schooljaar 2020 - 2021 hebben we als team diverse scholingsmomenten om ons te verdiepen in het onderwijsaanbod van meer- en hoogbegaafde leerlingen. Uiteindelijk hebben we straks een duidelijk beleid opgesteld. Voor nu hebben we afgesproken dat alleen de leerlingen van vorig jaar deelnemen aan de plusklas. Dit zijn leerlingen uit de groepen 6-7-8. We gaan bekijken welke criteria we op gaan stellen voor deelname aan de plusklas. Het kan dus goed zijn dat leerlingen die er nu in zitten, straks geen deel meer uitmaken van de plusklas omdat ze in hun eigen klas voldoende uitdaging krijgen. Of dat leerlingen er maar gedurende een bepaalde periode in zitten. Mochten jullie hier vragen over hebben dan kunnen jullie terecht bij Hanneke Klomp (plusgroepbegeleider).

leerling.JPG

Toelichting van het vormselteam: informatie avond vormsel
Afgelopen donderdag is de informatieavond geweest voor de ouders i.v.m. het vormsel. Het was een gezamenlijke informatiebijeenkomst zowel Grote Kerk als Paterskerk. Wij hebben als vormselteam de indruk dat de informatie niet duidelijk was voor alle ouders. Vandaar alsnog de bijlage.

Stagiaire Claudia 
Hoi, ik wil me even voorstellen. Ik ben Claudia van den Broek en ik kom dit schooljaar stage lopen in groep 5 bij juf Nathalie. Ik studeer in deeltijd aan de Pabo bij de Kempel in Helmond en dit jaar ga ik mijn laatste jaar in. Ik loop stage op dinsdag, maar ik zal het komende jaar vast ook wel eens op andere dagen aanwezig zijn in de klas. Zelf woon ik samen met mijn vriend (en onze lieve poes Molly) in Deurne. Naast school werk ik in de kinderopvang. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te fitnessen, muziek te maken, een leuke serie of film te kijken of om gezellig af te spreken met vrienden. Mochten jullie nog vragen aan me hebben, dan hoor ik ze graag! Ik heb heel veel zin om er samen met de kinderen een leuk schooljaar van te maken!
Groetjes, Claudia
claudia.JPG

Hoi beweegmaatjes!
De Nationale Sportweek staat weer voor de deur. 18 t/m 27 september is de week vol sport, spel én beweging. Maar dat is nog niet alles, want jouw klas maakt kans om uitgeroepen te worden tot sportiefste klas van Venray én wint een Meet & Greet met een topsporter. Wat je daarvoor moet doen? In jouw klas hangt binnenkort een poster vol Ben Bizzie Challenges. Vink samen met jouw klas zo veel mogelijk opdrachten af en maak er een foto of video van. Stuur deze voor 30 september naar info@benbizzievenray.nl. Samen met beweegcoaches Manouk, Robin en Ruud kiezen we de sportiefste klas uit. Bekijk ook deze video waarin ik samen met beweegcoach Robin uitleg hoe het werkt: www.youtube.com/watch?v=nJnwZb4txOk
Heel veel succes én vooral veel sport- en beweegplezier!
Groetjes van Ben Bizzie