Nieuwsbericht (week 34)

22-08-2019
Fijn schooljaar gewenst
De zomervakantie is weer achter de rug en we zijn afgelopen week goed gestart. We wensen iedereen een fijn schooljaar toe.

welkom.PNG

Vandalisme

De laatste tijd vindt er rondom de school veel vandalisme plaats. In overleg met de politie en de Gemeente Venray worden de buurtcoaches ingezet. Wij vragen om uw medewerking om er samen voor te zorgen dat onze buurt veilig blijft. Daarvoor is het belangrijk om samen alert te zijn zodat de buurtcoaches de vandalen in beeld kunnen brengen. Mocht u iets verdachts zien of overlast hebben dan kunt u het volgende nummer bellen: 06-25543174. De buurtcoaches gaan discreet met de melding om en op uw verzoek blijft de melding anoniem.

U kunt de buurtcoaches bellen op:
woensdag en donderdag tussen 18.00 - 23.00 uur; 
vrijdag en zaterdag tussen 19.00 - 2.30 uur;
zondag tussen 18.00 - 23.00 uur.

Groepsinformatie
Dit schooljaar hebben we gekozen voor een iets andere opzet. De groepsinformatieavond zal komen te vervallen en daarvoor in de plaats is er een inloopuurtje: op maandag 23 september van 15.30 - 16.30 uur. Wij nodigen u van harte uit om samen met uw kind(eren) de groep van uw kind(eren) te bezoeken. In de klassen liggen de materialen ter inzage en de leerkracht is aanwezig voor vragen en om eventueel kennis met u te maken.
Op 2 september a.s. is er een extra info avond voor groep 7/8 van 19,30 - 20.30 uur en op 14 november een extra info avond voor groep 2/3 van 19.30 - 20.30 uur. De data kunt u ook terugvinden op de kalender van de school.
Wij hopen op een grote opkomst.
inloop.PNG

Hallo allemaal,
Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Ivana Hendriks, ik ben 20 jaar en ik woon in Overloon. Ik ben momenteel vierdejaars pabostudent van Hogeschool De Kempel in Helmond.
Dit schooljaar ga ik mijn eindstage op basisschool Coninxhof realiseren. Elke maandag en dinsdag (en af en toe een stageweek) ben ik te vinden in groep 5. Hiernaast zal ik ook mijn blokstage van 4 weken in deze klas doen.
Ik ben van plan een hele leuke en leerzame tijd tegemoet te gaan!

Jeugdfonds Sport en Cultuur Synthese
In de bijlage treft u informatie aan.

Cursus blind typen op basisschool De Keg
In de bijlage treft u informatie aan.
typen.PNG

Aanbod aanschaf software
Voor ouders met kinderen in het basisonderwijs is het mogelijk om bij schoolspot goedkoop software (en hardware) te bestellen. Zo kun jij bijvoorbeeld het nieuwste Officepakket (2019) bestellen voor 27 euro. Normaal betaal je hier 159 euro voor. Voor meer informatie zie: https://www.schoolspot.nl/

Uitnodiging Kentalis
In de bijlage treft u een uitnodiging aan van Kentalis over TOS beleving.

Seizoensopening jeugdclub De Sprinkplank
Deze jeugdclub heeft haar seizoensopening op maandagavond 26 augustus (voor kinderen vanaf 5 jaar t/m groep 5) en dinsdagavond 27 augustus (groep 6 t/m 8) met een spectaculaire eerste clubavond. Zie de poster, op beide avonden komt iemand de kinderen een les in free-running geven.