Nieuwsbericht (week 21)

23-05-2019
Schoolgids en kalender in nieuwe schooljaar digitaal
Aan het einde van dit schooljaar zullen de schoolgids en de kalender met alle informatie voor schooljaar 2019 - 2020 op ouderportaal en de website geplaatst worden. Deze zullen, in het kader van het digitale tijdperk, niet meer op papier aan de leerlingen meegegeven worden.

info2.PNG

Afspraken rondom onze feestweek
De feestweek komt steeds dichterbij. We willen u eraan herinneren dat u zich per mail d.wijnen@spovenray.nl dient op te geven als u naar de receptie wenst te komen. Uiteraard zijn kinderen ook van harte welkom en dienen zij ook opgegeven te worden. Het opgeven kan tot en met 24 mei as. Let wel, de receptie vindt plaats in de aula en voor de kinderen wordt een lokaal gereserveerd waar zij zich kunnen vermaken, onder toezicht van twee volwassenen. De leerkrachten hebben tijdens de receptie namelijk ook andere taken en daarnaast kunnen de leerkrachten, ouders, oud-leerkrachten en andere genodigden, rustig even bijpraten. De receptie heeft ook een officieel karakter.
Alvast bedankt en hopelijk tot dan!

circus.PNG

Benodigde materialen circusacts 
Voor de optredens in de Schouwburg willen we u vragen om de volgende spullen op donderdag 6 juni aan uw kind mee te geven in een tas voorzien van de naam en de groep. Graag willen we u vragen om op alle “losse spullen” de naam van uw kind te vermelden en de groep. Spullen kunnen soms ook op creatieve wijze gemaakt worden of bij andere leeftijdsgenoten geleend worden.

Groep 1-2a: Wilde dieren
De kinderen zorgen zelf voor verkleedkleren: olifantenkleding (grijze kleding en een staart of een grijze stevige vuilniszak), apenkleding, tijgers/ leeuwen. Met een bontje (kraag) van een jas kunnen bijv. de manen van een leeuw gemaakt worden. De oren van de olifant kunnen bijv. van karton gemaakt worden (soort kroon met grote oren eraan).
Groep 1-2b: Paardendressuur
De kinderen zorgen zelf voor verkleedkleren: indianenkleding of cowboykleding (regenlaarzen/paardrijlaarzen, hoed) of prinsessenjurk of ruiterkleding of clownskleren.
Groep 3: De clown
De kinderen zorgen zelf voor clownskleren. Dit kan ook een streepjes T-shirt zijn met bijv. een vrolijke korte broek, een clownsneus en pruik.
Groep 4: Oosterse show
De kinderen zorgen zelf voor: een tulband (van een thee-of handdoek of een lap stof met daarom bijv. een grote elastiek die om een broodtrommel zit) of een sluier, een Oosterse jurk/gewaad, een slang (knuffel).
Groep 5: Mimeclowns
De meisjes zorgen zelf voor clownskleren. Dit kan ook een streepjes T-shirt zijn met bijv. een vrolijke korte broek, een clownsneus en pruik. De jongens zorgen voor butlerkleding: een zwarte broek met witte blouse of wit T-shirt, stropdas, eventueel jasje/vest.
Groep 6-7: Jongleren
De kinderen zorgen zelf voor kleding: kleding met glitter, vrolijk hoedje, gekleurde kleding.
Groep 8: Lange mat
De kinderen zorgen zelf voor kleding waarin ze zich goed kunnen bewegen: gymkleding, legging, joggingbroek, turnpakje, gymschoenen.

Indien u uw zoon/dochter vooraf zelf kunt schminken, geeft dit een extra leuk effect. Wij hopen u te zien tijdens de voorstelling op donderdag 6 juni!

De werkgroep “feest”