Nieuwsbericht (week 12)

21-03-2019

Uitnodiging om mee te doen met de Coninxhof-band!

Afbeeldingsresultaat voor schoolband


Voor onze feestweek willen we een heuse schoolband samenstellen! Oproep aan alle muzikale Coninxhoffers die een instrument bespelen. 
Of je nu strijkt, blaast, piano, keyboard of slagwerker bent, alles is welkom! Om een echt orkest te worden, gaan we samen 5 woensdagen repeteren met een dirigent. Jullie nemen je boterhammen mee, en daarna gaan we samen aan het werk om in 5 weken een echte band te worden!
Vanaf 13:30 uur zijn de ophalers welkom en mogen dan nog een kwartiertje luisteren. We starten met ons orkestproject op woensdag 3 april.
Heb je zin in de schoolband mee te spelen? Geef je dan bij je leerkracht op via ouderportaal, met als sluitingsdatum 30 maart.
Zorg dat je erbij bent, bij de new schoolband!

Feestpagina op website
Op de website https://www.coninxhof.nl/  is een feestpagina ingericht waarop iedereen alle informatie en laatste nieuws kan vinden over de feestweek en het 50-jarig bestaan van. Als u hier met regelmaat naar kijkt, blijft u helemaal op de hoogte van de komende activiteiten! Daarnaast staat er ook info op onze Facebookpagina: facebook.com/basisschoolconinxhoftevenray
50 jaar.PNG


Herhaling oproep Koningsspelen
Inmiddels hebben drie ouders zich al aangemeld als begeleiding van de groepjes, waarvoor onze dank. We zijn dus nog op zoek naar 12 ouders die op vrijdag 12 april van ongeveer 9.00 tot 12.00 uur mee willen helpen. Opgeven graag via b.willems@spovenray.nl. 
Bij voorbaat dank!
koningsspelen.PNG

Knutselmateriaal
We willen graag onze mooie, opgeruimde kelder vullen met kosteloos materiaal, zodat we dat kunnen gebruiken met handvaardigheid en workshops. Daar willen we uw hulp voor vragen. We zijn op zoek naar closetrollen, rollen van keukenpapier, (bier)dopjes, plastic flessen, melkpakken, luciferstokjes, plastic doosjes, kurken, blikjes, eierdozen, glazen potjes, knopen, kranten en tijdschriften. Als u een of meerdere van deze materialen kunt leveren, zou dat heel fijn zijn. We vragen u wel om alles schoon en netjes af te geven bij juf Vera of meester Bram, het liefst in een tas of doos. Om ervoor te zorgen dat de kelder netjes blijft, vragen we u ook om alleen bruikbaar materiaal ter beschikking te stellen. We gaan hierbij uit van uw eigen inzicht hierin.
Bij voorbaat dank voor uw hulp!

Fruit week 13
fruit week 13.PNG

Workshop '(niet) pratende peuters en kleuters' in bibliotheek Venray
Op donderdag 11 april a.s. vindt er van 19.15 - 21.30 uur bij Biblionu in Venray een workshop ‘(niet) pratende peuters en kleuters’ voor ouders plaats.
In de bijlage vindt u de flyer en poster met meer informatie over de workshop. De gratis bijeenkomst heeft als doel ouders te informeren over de spraak- en taalontwikkeling van baby tot kleuter. De workshop gaat in op: Hoe verloopt de normale spraaktaalontwikkeling? Wat is een taalontwikkelingsstoornis en hoe herken je dit? De deelnemers krijgen theorie, oefeningen en handvatten om de taal van het jonge kind te stimuleren.