Nieuwsbericht (week 15)

11-04-2019
receptie.PNG


Schoolfotograaf

Denkt u er aan dat de schoolfotograaf dinsdag 16 april a.s. op school is?

Nieuwsbericht
In week 16 ontvangt u geen gebruikelijk nieuwsbericht. Als er zaken zijn die voor u van belang zijn zult u daarover via de leerkrachten of directie geïnformeerd worden.

Wij gaan meedoen met DE KUNSTWEKEN!
Na de meivakantie start op maandag 6 mei ons schoolbrede thema Kunst en gaat onze school meedoen met een bijzonder project beeldende vorming: DE KUNSTWEKEN. Doel is ieder kind op eigen niveau te inspireren tot het maken van een echt kunstwerk. Dat doen we door hen kennis te laten maken met wereldbefaamde artiesten en hun werk. Tijdens DE KUNSTWEKEN is ieder kind een echte kunstenaar. 
Om dat trotse gevoel te versterken ontvangen alle deelnemertjes gratis een gedrukte kaart van hun eigen werk. Helemaal uniek is dat ze ook een persoonlijk museum op internet krijgen waarvoor ze zelf (met enige hulp van u) familie en vrienden mogen uitnodigen. Uiteraard ontbreekt een museumshop niet; hier kunnen leuke aandenkens worden besteld met de tekening van uw kunstenaartje. Net als Van Gogh je eigen schilderij op een mok of placemat; hoe bijzonder is dat!? 
Per twee klassen speelt steeds één kunstenaar de hoofdrol tijdens DE KUNSTWEKEN. Voor 1 en 2 is dat Piet Mondriaan,, voor groep 3 en 4 Keith Haring, voor 5 en 6 Van Gogh en voor 7 en 8 Picasso. Nadat de kinderen met “hun” kunstenaar hebben kennisgemaakt gaan ze in de tekenles lekker zelf aan de slag aan de hand van een uitdagende opdracht. 
Gegarandeerd dat ook uw kind zichzelf en u weet te verrassen met prachtwerk. We houden u op de hoogte! 

PS Met de vrijblijvende verkoop van kunstsouvenirs in de museumshopjes worden alle kosten van DE KUNSTWEKEN gedekt. Onze school hoeft hiervoor verder niets te betalen. Bovendien steunt u met uw aankoop direct het Jeugdfonds Sport & Cultuur (voorheen Jeugdcultuurfonds).
kunstweken.PNG

Kosteloos materiaal
We gaan in de kunstweken met de kinderen allerlei dingen maken. Om deze reden zijn we op zoek naar veel kosteloos materiaal: toiletrolletjes, keukenrolletjes, eierdoosjes, dopjes, kurken, bierdopjes, ijsstokjes, doosjes, e.d. We willen u vragen alles schoon aan te leveren. Alvast heel erg bedankt!
Niet voor het thema kunst maar voor het spelen in de zandbak zouden de kleuters heel blij zijn met oude pannen.

knutselen.PNG

Aanbod instapcursus muziek
In de bijlage treft u informatie aan over een lesaanbod.