Nieuwsbericht (week 48)

27-11-2018

Belangrijk ICT nieuws

Zoals eerder aangegeven staan november en december binnen SPOV in het teken van de overgang naar een nieuwe digitale omgeving. Alle SPOV scholen gaan de komende tijd wat ICT betreft over op Cloudwise.

Voor Coninxhof betekent dit concreet dat op 28 en 29 november alle computers overgezet gaan worden naar het nieuwe systeem. Computers die niet geschikt zijn voor dit systeem worden vervangen. Tijdens deze migratie is het computernetwerk van Coninxhof niet te gebruiken. Dit betekent ook dat we niet via de gebruikelijke kanalen bereikbaar zijn, zoals via het ouderportaal, mail en mogelijk ook telefoon. Indien wij niet via ons vaste nummer bereikbaar zijn, kunt u de school telefonisch bereiken via 06-20801947.


Wijziging in tijd kerstviering 20 december a.s.
De tijd van de kerstviering is veranderd. De viering in de kerk is van 17.30 - 18.30 uur. Dit is aangepast in de kalender van ouderportaal.

Studiedag 6 december a.s.

In de ochtend gaat het team aan de slag met formatief leren. Men gaat verder onderzoeken hoe op Coninxhof het leren van leerlingen (in alle groepen) verder zichtbaar gemaakt kan worden. Hoe verzamel je bewijs voor het leren van leerlingen tijdens het leerproces? En hoe kunnen de leerkrachten leerlingen nog meer eigenaar laten zijn van hun eigen proces? 

Het middagprogramma is in De Evenementenhal Venray. Eddie Denessen (bijzonder hoogleraar sociaal culturele achtergronden) en Peter de Vries (expert op het gebied van ouderbetrokkenheid) nemen ons verder mee in de wereld van de kansengelijkheid. Diversiteit, gedifferentieerd onderwijs en het recht van iedere leerling op een goede relatie tussen zijn ouders en de school, zijn onder andere thema’s die aan de orde zullen komen.

studiedag2.PNG

Schoolfruit week 49

Doordat het nieuwsbericht door de migratie een dag eerder wordt verstuurd, is nog niet bekend welk fruit volgende week aangeboden wordt. We brengen u daarvan zo snel mogelijk op de hoogte.